Photobucket



Photobucket


PEMBERITAHUAN!!!

Sebelum datang menempah, sila pastikan anda

SMS/WHATSAPP/WECHAT KE 012-642 3587 for the FAST RESPOND!

PM, EMEL ke jahitanfiza@gmail.com

Jika nak datang rumah hendaklah telefon dahulu di khuatiri tiada di rumah. Di galakkan menempah sekurang-kurangnya seawal 1 bulan sebelum tarikh mengambil.

Elakkan tempahan di saat-saat akhir ataupun pada kadar segera. Sebarang tempahan urgent/emergency/rushing/nak cepat tidak akan dipertimbangkan, harap maklum… (^^)

SENARAI BAJU DAN HARGA TEMPAHAN:

1- Baju Kurung Biasa (Lapik leher lembut): RM40

2- Baju Kurung Biasa Jahit Tindih Kasih: RM50

(jahit tindan diluar baju dan susunan kipas kain untuk menampakkan kekemasan)

3- Baju Kurung Riau | Kurung Pahang | Pesak Gantung: RM45

4- Baju Kurung SUTERA: RM50

5- Baju Jubah | Maxi Dress: RM55

6- Baju Kurung Biasa Berpiping: RM50

7- Baju Kurung Riau | Kurung Pahang | Pesak Gantung Berpiping: RM55

8- Baju Kurung Moden | Kurung Moden Peplum (tanpa kain): RM35

9- Baju Kebaya | Baju Kurung Moden : RM65

10- Baju Kurung Moden Peplum: RM70

11- Baju Blouse Perempuan (Mengikut Fesyen): RM35

13- Seluar Palazo | Skirt Labuh: RM30

14- Kain kipas belakang | Kain susun tepi | Kain Selisih Belah | Kain Tempah Depan | Kain Duyung | Kain Flowy: RM30


SENARAI HARGA BAJU BERLINING (2 KALI HARGA TEMPAHAN):

1. Baju Kurung Biasa:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM80

(Lining baju sahaja) - Harga: RM65

2. Kurung Pahang | Kurung Riau | Pesak Gantung:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM90

(Lining baju sahaja) - Harga: RM75

3. Baju Kebaya | Kurung Moden | Peplum:

(Lining penuh baju + kain) - Harga: RM130

(Lining baju sahaja) - Harga: RM95


Tempahan Kurung Moden Peplum

 
Semenjak dua menjak ni, ramai benar orang sibuk cerita pasal pasal baju kurung moden pendek atau nama popularnya Baju Kurung Moden Peplum atau lebih di kenali sebagai Baju Kurung Ala Saloma. Baju kurung potongan peplum sememangnya tengah hot & pemes, kini menjadi kegilaan wanita dan remaja sekarang. Peplum ni adalah reka bentuk skirt pendek yang penuh beropol-ropol hingga paras punggung.  

Ringkasnya, peplum sebenarnya boleh dikatakan sebagai pakaian yang mempunyai bentuk kembang/kelopak bunga dipinggang bagi menampak tubuh yang ramping. Peplum ni nampak sopan untuk gayakan sebab berlengan panjang lagipun sesuai sangat untuk mereka yang bertudung. Sebenarnya design ini sesuai untuk mereka yang berbadan kecil dan juga besar, sebab pleats peplum tak berapa banyak jadi bahagian pinggul tak nampak lebar sangat. Untuk bahagian ropol, boleh dilabuhkan mengikut kesesuaian si pemakai.

Selalunya material untuk Baju Kurung Moden Peplum menggunakan Kain Tisu(kain licin) seperti kain crepe sebab kain jenis ni agak lembut,sejuk dan tidak jarang. Dibahagian kolar baju akan disediakan cangkuk baju dan zip sorok @ zip jepun (hidden zip/invisible zip) dibahagian belakang baju. Biasanya kain yang sesuai di gayakan adalah kain potongan mermaid, kain kembang payung dan kain yang agak flowy serta beralun bagi menampakkan pemakainya lebih tinggi!

Jika berminat, bolehlah datang menempah dengan akak ya. Design Peplum sangat sesuai digayakan ketika menghadiri sebarang majlis, nak pergi open house, majlis kahwin, pergi kuliah dan jalan-jalan cari makan pun boleh jugak. Sudah tentulah sesiapa yang pakai Kurung Moden Peplum memang cun habis. 

Peplum Tops juga sangat sesuai dipakai oleh preggy mom sebab potongan peplum tersebut memang sesuai untuk ibu yang mengandung. Boleh digayakan bersama seluar palazo ataupun skirt kembang. Ibu mengandung pun masih boleh tampil bergaya juga tau. Wahai kaum ibu, jangan ingat bila mengandung dah tak boleh cantik lagi. Pastinya preggy mom pun boleh pakai Peplum tau! Preggy mom pun nak vouge jugak kan...



Untuk info lebih lanjut baca artikel Peplum ilustrasi tubuh







Gambar-gambar di atas ambil dari pakcik Google






SILA KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
Inilah salah satu contoh Baju Kurung Moden Peplum yang akak jahit...



NOTA PENTING!
Akak nak bagitau, jika nak buat Kurung Moden Peplum ni kain MESTI kena beli lebih ye, barulah peplum tu nampak cantik dan kembang beralun. Bagi mereka bersize S,M pastikan kain 5 meter tau manakala size untuk ukuran L,XL kain mestilah 6 meter. 

 Pilihan fabrik kalau boleh, cari yang plain tanpa corak dan jangan lupa cuba beli jenis yang jatuh seperti jenis satin, crepe, lycra ataupun chiffon. Kain jenis cotton dan seangkatannya yang selalunya untuk buat baju kurung tu agak kurang sesuai kerana alunan jatuhnya kain tu nanti nampak tak berapa menjadi sangat.

Jika ingin jahit border lace sila pastikan lace yang dibeli itu mencukupi untuk ditampal dibahagian hujung lengan dan bahagian pinggang sebelah depan baju. Lace yang digunakan anggaran 1 meter atau lebih bergantung pada saiz ukuran baju. Jahit lace sememangnya  menggunakan tangan untuk kekemasan, jadi jangan terperanjat seandainya caj agak mahal sedikit dan caj akan dikenakan sebanyak RM10++

TEMPAHAN KURUNG MODEN PEPLUM RM65, JIKA ADA PENAMBAHAN DESIGN PADA LENGAN BAJU HARGA UPAH JAHIT ADALAH BERBEZA. HARAP MAKLUM

  • HUJUNG TANGAN BERCUFF - RM10
  • HUJUNG TANGAN BERGETAH - RM5
  • LENGAN BELON - RM10



24 ulasan:

Nurul Farhana berkata...

Macam mana nak tempah baju kalau akak tk bg no phone ?

farahain jaafar berkata...

akak kalu nk belajar?

Fatin Asima berkata...

akak..mintak no phone or email..sgt memerlukan khidmat akak tuk baju nikah sy nanti

mushi berkata...

haah yek...puas cari camner nk tempah...

Norshafiyah Atikhah Omar berkata...

As salam kak fiza,boleh bg no fon atau alamat???mmg nk tempah bju peplum...

Kåk Fīźā berkata...

klik kat Hubungi Saya disitu ada alamat rumah dan no telefon akak

Kåk Fīźā berkata...

buat masa ni takde buat klas menjahit lagi

Kåk Fīźā berkata...

alamat, emel, no telefon ada dlm Hubungi Saya

Kåk Fīźā berkata...

alamat no tel sumua ada dlm Hubungi Saya... Klik jer kat situ

Kåk Fīźā berkata...

waalaikumusalam... klik kat Hubungi Saya, alamat rumah dan no tel ada di situ ya

sang pencurah berkata...

Salam akq fiza
Selalu nya tempahan bju kurong peplum ini akq amq upah berapa ya sepasang ? :)

M¥@ ak¥na@ $we€ttth♡m€ berkata...

Slm kak..wow!!gojesss 2 pkaian y akk jht..mmg muat bdn.xbsr xktt..chantik tletak kt body sis 2.. ♥spsg uph bpe?lau kain 3.5m bdg 60 blh??

syaseby berkata...

slm..nak tanya skit..mcm mana nk bg bhgn bwh tu beralun.potongan kena wat sedikit bulatan ke?fhm x maksud sy?..hihi..

hazrie eina berkata...

Akak .. Sy nak tmpah baju pplum wrna gold .. Sya nak pakai pda blan 3,2013 ni .. Abg spupu sya khwn tema gold .. Dapat dan sempat tak ? Saiz bdan sya S .. :)

nuru berkata...

Sis...u ambik 1helai berapa upah jahit?

syazilahani ab halim berkata...

as salam..sis nk tanya..untuk yg berbadan chuby sesuai ke pakai baju kurung peplum ni..

chibie berkata...

salam,
akak,kalau saya tempah baju kurung moden peplum,
harga rm65 tu set kain saya sendiri atau kain akak?

Roziah berkata...

Salam..kalau baju dan kain lain warna, berapa meter yg perlu beli untuk baju dan untuk kain jika saiz between L to XL

Dieya Catalyst berkata...

salam kak.. baju yg dh siap akak xjual ke??

durA berkata...

as salam kak.if sy nk tempah utk baju guna raya.boleh lg ke?

Syima Dawood berkata...

Salam..akak trima tempahan lg x skrg nie??

Azieofiya Azman berkata...

Dear...azi dr sarawak...sush sgt nk cari tailor kt kmpong yg bole jahit peplum...u ambik tempahanng x?azi nk tempah...=)

Nur Afiqah berkata...

Salam akak :) masih ambil tempahan untuk baju kurung peplum ni tak?

Fitriana M berkata...

Salam, kak kalau sy tempah peplum kurung moden mcm nora danish pkai tu (dlm gmbar) utk pertunangan sy 11 dec 2013 ni, masi bole x?

Photobucket Photobucket
WIRID UTK MENDAPAT KEKAYAAN Subhanallah 33x alhamdulillah 33x allahuakbar 33x la ila ha illallah 1x baca selepas solat lima waktu,insyaallah berjaya.
Petua Murah Rezeki "Ya Allah cukupkanlah aku dengan perkara yg halal daripada yg haram dan kayakanlah aku dengan anugerahMu drpd meminta2 kpd selainMu" * Istighfar * Solat sunat taubat * Zikir Ya Wahhab 300x (60 x 5 slps solat) * Surah al-Waqi'ah setiap mlm * Solat sunat Dhuha * Selawat 3x setiap kali melalui pintu (rumah, kenderaan, ofis) * Semasa dlm perjalanan baca Subhannallah & Lailahailla anta 41x then psg niat bahawa aku akn dpt rezeki pd hari ni * Bismillah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...